Скидки на фасовку от 500 грамм. Бесплатная доставка от 2500 грн
Желания
Добавьте товары в желания
0

Актуально

Джерело корисних речовин: користь маку і як його правильно їсти

14 Серпня 2021, 08:15

Міла Грубнікредакторка розділу Здоров’яОльга Безуглалікар-терапевт, дієтолог

Джерело корисних речовин: користь маку і як його правильно їсти

14 серпня в Україні відзначають Маковий Спас.

Цього дня українські господині традиційно випікають солодощі з насінням маку.

У дієтолога Ольги Безуглої Факти ICTV запитали про користь і шкоду маку, а також про те, як його краще їсти, щоб принести організму максимальну користь.

ЗАРАЗ ДИВЛЯТЬСЯ

00:00

01:46

Користь маку

– Мак має непоганий вітамінний і мінеральний склад. Це вітаміни РР і В, а також мікроелементи – кальцій, фосфор, залізо, калій, магній, марганець, мідь. Він є джерелом клітковини і корисних рослинних жирів. Також цей продукт має низький глікемічний індекс, – каже Ольга Безугла.

Дієтолог уточнила, як мак впливає на організм.

Ольга Безуглая - диетолог

Корисні властивості:

  • рослинний протеїн – чинить позитивний вплив на м’язову систему;
  • клітковина – важлива для мікробіому кишківника та травлення;
  • рослинні жири (мононенасичені жирні кислоти) – позитивно впливають на здоров’я серце та шкіри, знижують ризик серцево-судинних захворювань;
  • кальцій і фосфор – корисні для кістково-м’язової системи;
  • залізо – незамінний мікроелемент, який бере участь у забезпеченні всього організму киснем;
  • мідь – корисна для сполучної тканини;
  • поліфеноли – антиоксиданти, знижують ризик серцево-судинних і онкологічних захворювань.
Войти с помощью
Оцените товар
Отправить

Семена мака 500г

В наличии
Артикул: 1305
132 грн
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список желаний
%
Войти для отображения накопительной скидки

"Новою почтой" по Украине — по тарифам перевозчика.

Бесплатная доставка на заказ суммой от 2 500 грн (не учитывая комиссию за наложенный платеж).

 

  • Наличными при получении
  • Кредитной картой

Гарантируем качество продукции

Наверх