Кількість
|
Вартість
|
||
|
Джерело корисних речовин: користь маку і як його правильно їсти
14 Серпня 2021, 08:15Міла Грубнікредакторка розділу Здоров’яОльга Безуглалікар-терапевт, дієтолог
14 серпня в Україні відзначають Маковий Спас.
Цього дня українські господині традиційно випікають солодощі з насінням маку.
У дієтолога Ольги Безуглої Факти ICTV запитали про користь і шкоду маку, а також про те, як його краще їсти, щоб принести організму максимальну користь.
ЗАРАЗ ДИВЛЯТЬСЯ
00:00
01:46
Користь маку
– Мак має непоганий вітамінний і мінеральний склад. Це вітаміни РР і В, а також мікроелементи – кальцій, фосфор, залізо, калій, магній, марганець, мідь. Він є джерелом клітковини і корисних рослинних жирів. Також цей продукт має низький глікемічний індекс, – каже Ольга Безугла.
Дієтолог уточнила, як мак впливає на організм.
Корисні властивості:
- рослинний протеїн – чинить позитивний вплив на м’язову систему;
- клітковина – важлива для мікробіому кишківника та травлення;
- рослинні жири (мононенасичені жирні кислоти) – позитивно впливають на здоров’я серце та шкіри, знижують ризик серцево-судинних захворювань;
- кальцій і фосфор – корисні для кістково-м’язової системи;
- залізо – незамінний мікроелемент, який бере участь у забезпеченні всього організму киснем;
- мідь – корисна для сполучної тканини;
- поліфеноли – антиоксиданти, знижують ризик серцево-судинних і онкологічних захворювань.